SmartSleep forskning – Københavns Universitet

SmartSleep > SmartSleep forskning

SmartSleep forskning

Søvn er en vigtig biologisk proces, som er med til at lade vores krop restituere og regenerere. Dette er vigtigt for vores helbred og afgørende for, hvordan vi fungerer i hverdagen.

I dag har vi næsten alle sammen mobiltelefoner, som vi har med os alle vegne – ofte også med i seng.

Formålet med SmartSleep projektet er at undersøge, hvordan vores mobiltelefoner påvirker og forstyrrer vores nattesøvn. Desuden vil vi gerne undersøge, hvordan vores helbred på længere sigt bliver påvirket af mobilbrug om natten.

Det meste forskning omkring søvn og mobiltelefoner handler om, hvordan vi bruger vores mobil om aftenen, inden vi falder i søvn, men med SmartSleep projektet vil vi gerne kende danskernes mobilvaner, efter vi har lagt os til at sove – altså om natten.

Der vil blive indsamlet data fra en gruppe af frivillige unge voksne deltagere. Deltagernes mobilvaner vil blive fulgt, og de vil samtidig indgå i kliniske helbredsundersøgelser. Det er håbet, at disse data vil være med til at skabe et endnu mere nuanceret billede af danskernes mobilbrug og de mulige helbredskonsekvenser. 

Hele projekt kommer til at løbe over tre år og vil forhåbentligt gøre os alle sammen klogere på, hvordan vores mobilvaner påvirker os og vores helbred, og hvor godt vi egentligt sover om natten.

SmartSleep projektet er finansieret med midler fra Danmarks Frie Forskningsfond

Ekstra information / Sidebar