Nye resultater: Ændringer i natlig mobilbrug efter deltagelse i SmartSleep Eksperimentet

En ny videnskabelig artikel fra SmartSleep-projektet er blevet publiceret i tidsskriftet Plos One. Artiklen er baseret på opfølgende spørgeskemadata fra 8,894 danske voksne, som deltog i SmartSleep Eksperimentet lavet i samarbejde med Danmarks Radio og Go' Morgen P3, og som i løbet af én uge i efteråret 2018 havde fokus på søvn og mobilbrug. Læs mere om SmartSleep Eksperimentet her.  

Forskningen havde til formål at evaluere, om den massive fokus på søvn og mobilbrug ved brug af massemedier og citizen science i forbindelse med SmartSleep Eksperimentet var associeret med en reduktion i deltagernes natlige mobilbrug. 

Nøglefund:

  • 15% af deltagerne, som angav at bruge deres mobil i løbet af søvnperioden, havde ændret deres natlige mobiladfærd efter SmartSleep Eksperimentet.
  • 83% af disse angav, at de brugte deres mobil mindre efter deres deltagelse i SmartSleep Eksperimentet.
  • Deltagerne, som havde ændret deres natlige mobiladfærd, havde primært taget aktive forholdsregler for at undgå at bruge deres mobil i løbet af søvnperioden fx aktivering af lydløs eller aktiv reduktion af deres mobilbrug før eller i løbet af søvnperioden. 
  • Reduktion i søvnproblemer samt øget fokus på natlig mobilbrug var de primære faktorer, der motiverede til ovenstående ændringer i mobiladfærd.

ændringer i mobiladfærdDen fulde artikel er tilgængelig her (på engelsk): The SmartSleep Experiment: Evaluation of changes in night-time smartphone behavior following a mass media citizen science campaign.