SmartSleep forskning

Søvn er en vigtig biologisk proces, som er med til at lade vores krop restituere og regenerere. Dette er vigtigt for vores helbred og afgørende for, hvordan vi fungerer i hverdagen. I dag har vi næsten alle sammen mobiltelefoner, som vi har med os alle vegne - ofte også med i seng. 

Formålet med SmartSleep projektet er at undersøge, hvordan vores mobiltelefoner påvirker vores nattesøvn. Desuden vil vi gerne undersøge, hvordan vores helbred på længere sigt bliver påvirket af mobilbrug om natten. 

For at få det bedste indblik i danskernes mobilvaner, søvn og helbred, bruger vi en unik kombination af objektive tracking data, detaljerede kliniske og biologiske målinger, spørgeskema og helbredsinformationer fra de danske nationale registre. Disse data har vi indsamlet i tre delstudier, som kan ses i figuren nedenfor. 

Du kan læse mere om de tre delprojekter: SmartSleep Danmark, SmartSleep mAPPing og SmartSleep Helbred i menuerne nedenunder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hele projektet vil forhåbentligt gøre os alle sammen klogere på, hvordan vores mobilvaner påvirker os og vores helbred, og hvor godt vi egentlig sover om natten. 

Figur af SmartSleep projektet

SmartSleep projektet er finansieret med midler fra Danmarks Frie Forskningsfond, Velliv Foreningen og Helsefonden

Velliv

Helsefonden